2010. április 8., csütörtök

rádöbbentem

a szabadság nem azt jelenti, hogy bármit megtehetek. egyáltalán nem szabadság például bármennyi sütit megenni. az a szabadság, ha bármi is történik, nem érzem magam korlátozva. például ha nem ehetek sütit.

már kicsit unalmas a napi menükről beszámolni, de tartom magam hozzá, hogy a böjt utáni napok nagyon fontosak, ezért mégiscsak megírom.
a harmadik nap még mindig gyümölcsnap volt, és Panni banános körtéjét kanalazva rájöttem milyen jó dolgom van: reggel délben este ehetek édességet főétkezésre! (ez komolyan felért egy tiramisuval, krémessel, brownie-val, mindennel egyszerre, köszi Anna! krémes is volt, ropogós is..)
ma délben avokádós édeskömény salátával vezettem be a zöldségeket és olajosakat, de még só nélkül. kicsit féletm tőle hogy hiányozni fog, de a sok édesség után olyan volt, mintha tényleg sós lenne.
ezeken kívül a reggeli zöld turmix, a vacsora pár szem gyümölcs volt.

hozzá kell hogy tegyem, ez egyáltalán nem kényszerből vagy vasakarattal megy, nagyon jól esik végre rendesen enni, testem lelkem napról napra egyre jobban fellélegzik, feltöltődik. kedden mászni mentem, tegnap futni, ma bringáztam az egyetemre ami kb 2 óra tekerést jelent. tele vagyok energiával, ugrálok mint egy bakkecske. persze a tavasz, a napsütés, az illatos levegő is rátesz egy lapáttal, de 3 napja nem férek a bőrömbe,
időnként spontán szaladgálhatnékom támad :)

2 megjegyzés:

  1. Szuper! Én is ezt a tiszta energiát érzem folyamatosan. Az a fura, hogy a környezetemben nem így éreznek az emberek :(

    VálaszTörlés
  2. Igazad van, Évi, tényleg ez az igazi szabadság, hogy nem kényszerből, hanem tudatosan eszel így, míg mások az étvágyuk rabságában falják a süteményeket.
    Egyébként én is ezt érzem most a böjt után: állandó ugrálhatnékom van. Van, hogy csak felpattanok és kirohanok ugrálni a teraszra, mint egy idióta, vagy este a lakásban szökellek ide-oda. Rengeteg energiám van nekem is.
    Fantasztikus, hogy mekkora hatása van az ételeknek, hogy csupán az étkezés megváltoztatásával pár nap alatt így megújul a szervezet!
    Ja, és egyáltalán nem unalmas a napi menüdet olvasni, úgyhogy folytasd csak nyugodtan!

    VálaszTörlés