2010. április 17., szombat

kókuszos édes


nem is kommentálom.

belül:
kókuszreszelék
méz

kívül:
kókuszzsír
kakaópor
méz

a kókuszreszeléket megőröltem mert nem szeretem az állagát, de ez nem kötelező. így jóóóó krémes lesz, de a hűtőben kicsit megdermed és jól rá lehet kenni a mázat. ez utóbbihoz megolvasztottam és simára kevertem a többi hozzávalót. gyorsabban olvad mint a kakaóvajból készült csoki, így hűtőben kell tartani, de azt macerás beszerezni és drága is.. ez viszont legalább olyan finom :)

8 megjegyzés:

  1. Évi, ez fantasztikusan néz ki!
    Ezt biztosan le fogom utánozni, annyira tetszik! köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  2. köszi :)
    erre most én is büszke vagyok. szerettem volna (és szeretnék még) végre nem kutyulmányoknak kinéző ételeket is készíteni.
    többnyire persze azért guszták is és finomak a hétköznapi ételek, és a természetességet többre is tartom a csúcsgasztronómiánál, de azért néha kell valami a szemnek is, na meg.. :D
    szóval majd lesznek még ilyen magos édes csillivilli ételek is.

    VálaszTörlés
  3. Évi, ez valami gyönyörűűűű és biztos nagyon finom is!!!! Tuti letesztelem! :)))

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!

    Kókuszzsírt hol lehet kapni és milyen árban van?

    Egyébként tényleg istenien néz ki, és először el sem hittem, hogy házi készítésű O.o

    VálaszTörlés
  5. köszi lányok!
    vigyek nektek a potluckra? :) remélem tudok menni, van előtte egy kis dolgom..

    kókuszzsírt elég sok helyen lehet kapni (bioboltok) én a szabolcska mihály utcába járok a nap-rába, ott sok minden van, és egész jó árak. jut eszembe, arab meg indiai boltokban is mindig van, de drágábban, és nem is bio.
    nna.. mázlid van, megnéztem és még rajta van a címke a maradék darabon :) azt hittem, kevesebb egy picit, 860 volt a 250gr-os. de minimum 3 hónapja vettem, és még a fele-harmada megvan.. pedig mostanában többször előkerült az átlagnál.

    VálaszTörlés
  6. Évi, mindenképp gyere a potluck-ra!!!

    VálaszTörlés
  7. szia!
    írnál légy szíves arányokat, hogy miből mennyit használsz? köszi!

    VálaszTörlés
  8. húha.. ez jó kérdés.
    a potluckra 2 zacskó kókuszreszelékből csináltam, de ez sem egy hatalmas adag, kb annyi mint 2 tábla csoki.
    a kókusz már önmagában is kicsit édes, nem kell hozzá sok méz. leginkább ízlés kérdése.. nem emlékszem már, de ehhez a mennyiséghez talán 1-2 ek-nyit tehettem.
    a csoki.. hát, ha nem ragaszkodsz a nyershez, használj valami jó étcsokit, az a legegyszerűbb. különben arra kell nagyon figyelni, hogy a méz ne legyen sok, mert egy nyúlós vacak lesz az egészből (nincs ami megszilárdítsa). a kakaópor attól függ, mennyire szeretnéd kakaósra-keserűre, térfogatra talán annyi mint a méz. még én sem kísérleteztem ki az ideális arányt, a mostani legjobb kábé ilyesmi: 1 ek kesukrém (vagy valamilyen mag-krém, ettől sűrűbb lesz, ld a mogyorós kockáknál), 1 ek kakaópor, 1 ek méz, 3 ek kókuszzsír.. persze az is lehet h nem, mert nem méregetek evőkanállal, de szemre valami ilyesmi. próbálkozz vele és majd belejössz! én is elrontottam már párszor :)

    VálaszTörlés