2009. július 1., szerda

hajdinás kenyér


igen, megint kenyér. bár nem nagy kenyérpusztító a családom, a friss házi kenyér mégis gyorsabban fogy. most már kettőt sütöttem egyszerre, egy rozsosat és egy hajdinásat, nálam talán ez utóbbi most a kedvenc.
a procedúrát nem írom le újból, ugyanúgy készült, mint az előző rozsos (annyi különbséggel hogy nem volt már formám és tepsiben sült, szét is lapult kicsit.. amitől sok finom ropogós héja lett - mondom én aki elvileg nem is nem is szereti a kenyérhéjat. majd másfélórát sült, mert nagyobbra sikeredett ez is meg a rozsos párja is)

hozzávalók:
(most nagyobb csésze akadt a kezem ügyébe, kb 3 dl-s)
1/2 csomag szárított élesztő
1 kk barna nádcukor
1/4 csésze langyos forrásvíz
2 csésze teljesôrlésű bio tönkölyliszt
1 csésze bio hajdinaliszt
fél csésze bio tönkölybúzacsíra
3/4 ek só
lenmag (kb 2 ek)
tökmag (kb 3 ek)
1 ek bio olivaolaj
kb 1,5 csésze meleg forrásvíz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése