2009. június 28., vasárnap

mandulás golyócskák


hasonló kis golyócskákat rengeteg verzióban készítettem már, abból kiindulva hogy imádtam a marcipánt, de amióta kevesebb cukrosat eszem, ehetetlenül édesnek tűnik.. és miért is ne lehetne házilag, egészségesebb marcipánt készíteni? tehát egyszerűen krémesre daráltam a mandulát datojával vagy valami más aszalt gyümölccsel, esetleg fűszerekkel és golyókat gyúrtam belőle. nagyon finom így is, de vigyázni kell vele mert nagyon eteti magát és lévén a nagyrésze mandula, elég tömény. ezért kevertem most prézlivel, de a történetnek még nincs vége..

hozzávalók:
200 gr mandula
100 gr bio teljesőrlésű zsemlemorzsa
7 szem bio aszalt sárgabarack teljesen más ízű és sokkal édesebb, mint nem bio testvére!
1 kk őrölt kardamommag
esetleg juharszirup vagy méz

a megpucolt mandulát finomra daráltam majd először a sárgabarackkal, majd a többi hozzávalóval gyúrható, de nem túl lágy krémmé mixelem (a barack és a mandula olaja nekem elég volt - édességszempontból is - de ha nem áll össze, kevés juharsziruppal vagy mézzel lehet lazítani). ezután már csak a golyókat kellett megcsinálni, ami egy picit pepecs dolog.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése