2009. november 16., hétfő
petrezselymes karfiol, fokhagymás mártás
ez is a potluckra készült és rég készülök már feltenni, de eddig nem sikerült használható fotót csinálnom. ez is épp elmegy de ki tudja mikor lesz legközelebb időm..
szóval:
egy fej karfiol
két csokor petrezselyem
a mártás:
kesudió
víz
olajban áztatott fokhagyma (kábé két-három hónapja ázik. lassan elmegy a csípőssége és a sült fokhagymához lesz hasonló. lehet nyerset is használni, de én nem bírom)
só
a karfiolt kicsi rózsákra szedtem, a szárát is nyugodtam bele lehet vagdosni. összekevertem az apróra vágott petrezselyemmel. magában is finom, de jóljön hozzá még valami krémes: kesudiót összeturmixoltam egy kis vízzel, sóval és két gerezd fokhagymával.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hú, de jó ötlet ez az áztatott fokhagyma!
VálaszTörlésNagyon szeretem ám a fokhagymát, rengeteget meg tudnék enni belőle, ha nem volna olyan erős, úgyhogy ezt mindenképpen kipróbálom.