2009. november 28., szombat

nemtejbenemrizs

















avagy édes cukkinirizs
mégha a tejberizsre nem is hasonlít annyira mint Gittáé, ez a cukkinis mákony is nagyon finom, a kedves is letesztelte. kicsit zavart a kesudiós változatban hogy jó sok maggal készül, vaniliaporom sincs itthon (hol lehet beszerezni?).. Gitta még dobott egy kicsit a tűzre a felhívással, hát ez lett belőle:

az alap:
egy zsenge cukkini rizsre aprítva
aszalt sárgabarack
és datolya apró darabokban
fél alma kis kockákban

a cukkinit pillanatok alatt rizsszemnyi darabkákra aprítottam így: hosszában bevagdostam a cukkinit és összefogva a vágásokra merőlegesen reszeltem le nagylyukú reszelőn. fontos hogy zsenge legyen mert ha már puha, magos a belseje, nem lesz olyan jó.











az öntet:
kb 3 ek mandula (egy ájszakát áztatva, meghámozva)
kb 3 ekcsíráztatott hajdina
fél alma (nem lehet túl sok mert nem lesz krémes az öntet, meg egy kicsit barnítja is de most nem akartam mézet használni)
pici víz
fahéj
kevés reszelt citromhéj
pár csepp stévia

a mandulát és a hajdinát krémesre turmixoltam aztán kóstolgatva édesítettem, fűszereztem. jó nagy adag lett, picit sok is volt egy cukkinire.

4 megjegyzés:

  1. Köszi, nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  2. a tegnapi kóstoló után a kedves ma ezt kérte reggelire! (a nyers próbálkozás annyiban maradt nála, most mégis AZ a tegnapi "tejberizs" kellett..) wáo

    VálaszTörlés
  3. Örülök, nálunk is nagy sláger "A" tejberizs...

    Évi, nézz be hozzám... légy szíves!

    Gitta

    VálaszTörlés
  4. Ezt eddig én miért nem láttam? :D ki kell próbálnom!!

    VálaszTörlés