2009. november 28., szombat
hajdinagolyók
egyértelműen a parfé alapja ihlette ezeket a golyókat sőt, tulajdonképpen egyazegyben erről van szó.. annyira ízlett a torta alapja hogy meg kellett csinálnom magában. nem olyan tömény mint a korábbi magos golyók, a fahéj meg annyira megy a datolyával hogy nem bírtam vele betelni :) nálam most különben is fahéjszezon van..
aprítóba be:
datolya
csíráztatott hajdina (minél kisebbek a csírák annál kevésbé intenzív az íze)
kevés kesudió
fahéj
a mennyiségekre nem emlékszem de nem is fontos.. annyi datolya kell bele hogy elég édes legyen, a kesudiótól meg nem lesz olyan markánsan hajdinás
először a nagyja hajdinát aprítottam krémesre aztán tovább kaszaboltam a datolyával. a végén a maradék hajdina és kesu következett amit már nem daráltam olyan sokat hogy legyen benne valami darabos is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Datolya-és már nem először!Meg a pontok,vesszők,nagybetűk,kisbetűk.Szörnyű!
VálaszTörlés