2010. augusztus 17., kedd

porcsin
















 mostanában nem sokat voltam itthon, vagy éjjel-nappal dolgoztam (most is), így blog egy kicsit háttérbe szorult. egy gyors bejegyzést mégis megér ez a kis növény: a porcsin lédús, semleges ízű, és a turmix-zöld listám jelenlegi vezetője. őszibarackkal például isteni, próbáljátok ki!
szeretném meghonosítani a kertben, drukkolok neki, hogy gyökeret eresszen hajtásról is.

7 megjegyzés:

  1. Bizony finom is a porcsin :) Én is sikítottam, amikor a párom véletlenül lenyisszantotta az egész növényt egy fűnyírás alklamával. Vicces, hogy mások kigyomlálják, mi meg drukkolunk neki, hogy minél több legyen :D

    VálaszTörlés
  2. Ma én is ezt ittam vacsira, meglátogattuk Edinát, és találtam a kertjében porcsint. Ez nem lehet véletlen, hogy épp ma írtál TE is róla!

    VálaszTörlés
  3. :)
    porcsínfanklub?
    különben nem vagyok nagyon kiművelve porcsínügyben, ez a fajta szerintem nem nő magától és kicsit félek hasonló növényeket összeszedni.. kiokosíthatnátok!

    VálaszTörlés
  4. Csatlakozom! Nagyon jó lenne összegyűjteni egy helyre kis hazánk összes ehető "vad és gaz"növényét :-)Victoria Boutenko-nál nem vagyok kisegítve az amerikai és orosz leletekkel... Ti miket próbáltatok már?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van egyre több ehető vadnövényes túra, pl a Gyüttment fesztiválon is van évek óta. Van egyébként nagyon sok könyv ehető vadnövényekről is, de én élőben szeretek tanulni, mert könyvből nehezebb felismerni.

      Törlés