2010. augusztus 24., kedd

gianduiás-kakaóbabos trüffel, rózsavizes hógolyó














 nyers, egész kakaóbab, az új szerelem. a gianduia pedig a régi, és nem kell választanom a kettő között :)

belső réteg:
törökmogyoró (áztatva, szárítva, krémesre darálva)
méz

külső réteg:
törökmogyoró
kesudió
méz
nyers kakaó

kívül:
kakaóbabtöret















és egy leheletnyi keleti hangulat kedvéért: rózsavíz. hát jó, ez a poszt egy kicsit szentimentálisra sikerült..

hógolyók:
kókuszreszelék
kesudió (kb 1:2 arányban, krémmé őrölve)
méz
citromlé
rózsavíz
kókuszolaj és utifű maghéj
kókuszreszelék a forgatáshoz

sok citromot és rózsavizet használtam, hogy ezek az ízek domináljanak, de ettől elég híg lett a massza. egy kevés utifű maghéjtól és kókuszolajtól viszont szépen összeállt.

5 megjegyzés:

  1. Már megint egy húron...:)
    Ilyesmiken töröm a fejem egy hétfői megmérettetésre:)
    Pénteken beszélünk:)
    Finomak lettek? (hülye kérdés)
    A törökmogyoró héjas? Ettől az egytől viszket a szájpadlásom, pedig imádom. Lehet, hogy áztatva nem bántana?

    VálaszTörlés
  2. egy próbát megér szerintem. én egy éjszakát szoktam kb áztatni, és aztán teljesen kiszárítom a napon vagy aszalóban. amikor teljesen száraz, egy részének letöredezik a héja, erre talán rá lehetne segíteni kicsit..

    VálaszTörlés
  3. hűűűűű :) hát ez nagyon ott van! (kár, hogy nem itt :D) De mi az a gianduia? És rózsavizet honnan? Puszi :)

    VálaszTörlés
  4. a gianduia törökmogyoró-krém és csoki kombinációja (eredetileg a nutella is gianduia pasta) olasz találmány. írhattam volna mogyorót is, de így sokkal felvágósabb :D
    a rózsavíz pedig bármelyik arab/szír/indiai boltban beszerezhető, a narancsvirág vízzel együtt, amivel szintén lehet egy kis csavart adni ételnek-italnak. de vigyázni kell velük, nahogy azt érezze az ember hogy parfümöt eszik.

    VálaszTörlés
  5. Ahaaa :) Köszi, most okosabb lettem :)

    VálaszTörlés