2010. augusztus 24., kedd
gianduiás-kakaóbabos trüffel, rózsavizes hógolyó
nyers, egész kakaóbab, az új szerelem. a gianduia pedig a régi, és nem kell választanom a kettő között :)
belső réteg:
törökmogyoró (áztatva, szárítva, krémesre darálva)
méz
külső réteg:
törökmogyoró
kesudió
méz
nyers kakaó
kívül:
kakaóbabtöret
és egy leheletnyi keleti hangulat kedvéért: rózsavíz. hát jó, ez a poszt egy kicsit szentimentálisra sikerült..
hógolyók:
kókuszreszelék
kesudió (kb 1:2 arányban, krémmé őrölve)
méz
citromlé
rózsavíz
kókuszolaj és utifű maghéj
kókuszreszelék a forgatáshoz
sok citromot és rózsavizet használtam, hogy ezek az ízek domináljanak, de ettől elég híg lett a massza. egy kevés utifű maghéjtól és kókuszolajtól viszont szépen összeállt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Már megint egy húron...:)
VálaszTörlésIlyesmiken töröm a fejem egy hétfői megmérettetésre:)
Pénteken beszélünk:)
Finomak lettek? (hülye kérdés)
A törökmogyoró héjas? Ettől az egytől viszket a szájpadlásom, pedig imádom. Lehet, hogy áztatva nem bántana?
egy próbát megér szerintem. én egy éjszakát szoktam kb áztatni, és aztán teljesen kiszárítom a napon vagy aszalóban. amikor teljesen száraz, egy részének letöredezik a héja, erre talán rá lehetne segíteni kicsit..
VálaszTörléshűűűűű :) hát ez nagyon ott van! (kár, hogy nem itt :D) De mi az a gianduia? És rózsavizet honnan? Puszi :)
VálaszTörlésa gianduia törökmogyoró-krém és csoki kombinációja (eredetileg a nutella is gianduia pasta) olasz találmány. írhattam volna mogyorót is, de így sokkal felvágósabb :D
VálaszTörlésa rózsavíz pedig bármelyik arab/szír/indiai boltban beszerezhető, a narancsvirág vízzel együtt, amivel szintén lehet egy kis csavart adni ételnek-italnak. de vigyázni kell velük, nahogy azt érezze az ember hogy parfümöt eszik.
Ahaaa :) Köszi, most okosabb lettem :)
VálaszTörlés