2010. augusztus 29., vasárnap

kerti parti nyers desszertekkel

















jó ideje erre készülődetem: nagy kerti parti volt tegnap, ahová nyers desszerteket vittem. sokan voltunk, a hagyományos menüt és a kiszolgálást egy rendezvény szervíz biztosította, a nyers édességek csak érdekességképpen kerültek az asztalra.
vártam, hogy a hagyományos ízekhez szokott vendégek hogy fogadják majd ezeket a desszerteket, és nagy öröm volt, hogy sikert arattak :)

















körtés gyömbéres kosárkák, ebből vittem Norkához pénteken, ahol vele, Gittával, Annával és Craig Sommerssel töltöttünk egy csodálatos délutánt. Craig egy előadást tartott nálunk, ezért utazott ide - Gitta blogján bővebben olvashattok róla. örülök hogy megismerhettem, és hogy volt alkalmam egy jót beszélgetni vele és a lányokkal.
a képen még e80 kockák és mogyorós trüffel
















barackpudingos kosárkák



narancsvirágos hógolyók

készültek még kakaóba forgatott kókuszgolyók is, de ezeket a nagy sürgés-forgásban nem sikerült lefotózni

nem tűnik hatalmas adagnak, de 3 napot dolgoztam és épphogy elkészültem az utolsó pillanatra. és hiába kísérleteztem, terveztem hetek óta, végül mégis rögtönöztem a recepteket, ráadásul meglehetős felfordulásban és összevisszaságban, tehát méregetésről szó sem lehetett. pedig terveztem, hogy ezt most szépen kimérem, és fotózok is közben, de ez megint nem jött össze. meglepő, hogy ezek után a végeredménnyel szinte tökéletesen elégedett voltam (ez persze nem jelenti azt, hogy mostantól ugyanígy csinálok midnent :)

jobb, ha a körülbelüli recepteket leírom, aztán vagy lesz időm pontosítani, vagy nem..

barckos kosárka:
alap: kesudió és datolya kb 2:1 arányban
barack puding: barackok és utifű maghéj

körtés gyömbéres kosárka:
alap: törökmogyoró, mazsola, kakaópor
krém: kesudió és körte kb 2:3 arányban, gyömbér, méz és kevés utifű maghéj (a kókuszolaj kivételesen jobb lett volna, de ha számítani kell rá, hogy órákat áll majd a süti szobahőmérsélkleten, azt el lehet felejteni)
körtedarabok

E80RV kockák:
alap: hajdinacsíraliszt, mogyoró és datolya kb 1:1:1 arányban
csokikrém: datolyapaszta, kókuszolaj, mogyoró, kakaó
marcipán: mandula, mandulaliszt, méz
kávékrém: kesudió, eszpresszó, méz, víz és agar-agar (itt egy kicsit csaltam: sem a kávé, sem az agar-agar nem nyers, de mivel a mennyiségük nem számottevő, és egyémbént sem olyasmiről van szó, amit az ember naponta fogyaszt, ennyi azért beleférhet)
a tetejére kakaópor

mogyorós trüffel:
datolyakrém, kakaó és törökmogyoró, belül egy szem mogyoróval, aprított mogyoróba fogatva

narancsvirágos hógolyó:
ugyanaz, mint a rózsavizes, csak narancsvirágvízzel.

kókuszgolyó:
kókuszkrém és méz, kívül kakaópor

7 megjegyzés:

  1. Fantasztikusan néz ki minden!!!

    VálaszTörlés
  2. Évi, nagyon ügyi vagy, amit én kóstoltam, az isteni volt. És láttam, hogy Craig-nek is elállt a szava, annyira ízlett neki is!

    VálaszTörlés
  3. Nem kis teljesítmény!
    A barackrapedig nem mondok semmit... A holnapi másik desszertem alapja:))

    VálaszTörlés
  4. köszi lányok!
    őszintén szólva, nekem azok ízlettek legjobban, amik csak szombaton készültek el, kár, hogy abból nem tudtam vinni!
    az e80 tökéletes lett, pedig a kávéhabot és a csokikrémet az utolsó pillanatban rögtönöztem. a másik kedvencem a mogyorós trüffel, de a barackos kosárka is tuti lett.. a legtöbb kivetnivalóm a gyömbéressel volt, egyrészt mert nem volt elég érett a körte, ami miatt a krém állaga sem lett olyan jó, mint először, meg a körte daraboknak is puhának kellett volna lennie, + másodszor tapasztalom, hogy ha kesukrémbe gyümölcsöt teszek, egy nap után valami nem stimmel vele. nem romlik meg, de valahogy.. nem olyan.
    szóval vagy jobb volt még pénteken, vagy fogalmam sincs, azon még van mit csiszolni.

    norka! nagyon kíváncsi vagyok a holnapi desszertekre!! mikor megy? drukkolok! és majd mesélek a partiról, van mit!

    VálaszTörlés
  5. woooááááá!! Évi csúcs vagy!!! :)))

    VálaszTörlés
  6. Csodaszépek!
    Sajnos az ízüket így nem érzem :-(

    VálaszTörlés