2010. június 9., szerda

szélesmetélt spárgával, kókuszos curry öntettel




















az utóbbi időben nem sok időm maradt a konyhában ténykedni, de született azért pár finomság, amit most végre közzéteszek. még pár nap, és belevágok egy újabb böjtbe, az elmúlt időszak ugyanis nem kifejezetten az egészség és tudatosság jegyében telt (ámde van egy diplomám)

a metélt ötlete Norkától származik, és talán a spagettinál is nagyobb sztár lett. mmm.. és valahogy elegánsabb is :)
1 zsenge cukkinit krumplihámozóval addig kopasztottam (4 oldalról), amíg el nem értem a magos részt. ezt félre szoktam tenni későbbre, és belekockázom vagy -turmixolom valamibe.

pár szál átlósan vágott spárgát tettem hozzá, ezt néha magában használom penneként.



öntet:
kókuszreszelék (talán 2-3 ek)
2 paradicsom
citromlé
curry
pici só
mazsola




a kókuszt megőröltem, hogy a krém telejesen homogén legyen (ugyanabban a mixeres aprítóban, amiben az egész krémet, szóval nem kellett sokat takarítani). hozzádobtam a hámozott, darabolt paradicsomokat, a curryt, pici citromot, sót, és összeturmixoltam. a mazsolát csak a végén forgattam bele, hogy még darabos maradjon. nem kell előre beáztatni, picit összeaprítva pár perc alatt megpuhul, és nem is árt, ha felszív egy kis levet, akkor áll jól össze a krém - kezdetben több kókuszt használtam, akkor eleve elég sűrű lesz. ma kicsit hígabbra sikerült, mert nem akartam nagyon zsírosra.

6 megjegyzés:

  1. I going to have to translate this page, that looks yummy!

    VálaszTörlés
  2. thanks! it is!
    tell me if you need the recipe :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik ez az öntet. Egyszerű és mégis rafinált. Csak érjen már meg a parink:))
    Vizsgák?

    VálaszTörlés
  4. azért szeretem, mert csak nagyon kicsit zsíros, mégis krémes.. (meg édes, emg currys, meg.. :)
    a vizsgákat pedig letudtam vééégreee!! köszi.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jo ez a szosz! Nekem ugyan az egész darabos volt, mert mindent egyben turmixoltam szegény kis bottal, de igy is mindent vitt. Ja, és csiposre csinàltam. Koszi a receptet :)

    VálaszTörlés
  6. örülök :D
    ha tudod, azért próbáld majd ki krémesen is, mmmmmm. a kókusz valami remek dolog, nagyon szuper krémmé áll össze így.. és a pikáns krééém a mazsolákkal.. :)

    VálaszTörlés