2010. február 3., szerda

spenótos brokkolikrémleves


eredetileg kesuöntetes brokkolit terveztem mára, aztán úgy alakult hogy az egészet beledöntöttem a turmixba, a végén meg egy kis spenót is belekeveredett (mert éppen volt és mert nem árt még egy kis zöld). nemrég csináltam avokádós brokkolilevest, de ez sokkal krémesebb és semlegesebb ízű a kesudió miatt, pedig nem tettem bele sokat.

hozzávalók:
egy nagyobb brokkoli fele
fél marék kesudió (talán 20-30gr)
egy nagy marék spenót
víz


az egész ment a turmixba, annyi vízzel amennyi jól esik. akár sűrűbb krémet is lehet belőle csinálni mártogatónak vagy tölteléknek. eredetileg szántam bele egy pici fokhagymás és talán szerecsendiót, de végül egyik sem került bele, pont elég íze volt így magában.

3 megjegyzés:

  1. Álomszép szine van! Egyszer próbáltam már nyers brokkolikrémlevest, de nem ízlett. Ám ezt az egyszerű receptet látva, azt hiszem újra megkísérlem :D

    VálaszTörlés
  2. arra is gondoltam, külön csinálom a kesukrémet és szépen ráteszem mint a tejfölt.. de aztán nem (azért sem mert így lehetett kóstolgatni, eléggé krémes-e, nincs-e nagyon zöldíze)
    minél több benne a kesudió, annál kevésbé markáns a brokkoli íze, bár nem árt a magokkal csínján bánni. most vizsonylag sok vizet tettem bele hogy jól vigye a gép, majdnem ellepte.
    azért egy furcsa észrevételem is volt: a spenót miatt olyan erős zöldszaga lett, hogy az alapján nem számítottam túl sok jóra.. aztán ez valahogy az ízén mégsem érződött. lehet hogy a búzafűtől származik a rossz emlék, de ettől a szagtól eléggé viszolygok, ami nem egy plussz pont ha az ember nyersen akar élni..

    VálaszTörlés