2009. december 7., hétfő

zserbó



















néha igencsak sajnálom egy-két remek régi receptemet, ilyen volt a reform zserbó is. azért csak volt, mert ez sokkal finomabb!! a tésztáján még lehet fonomítnai: így egy kicsit gyümölcsös amitől még nem teljesen zserbós, de a töltelék és a máz minden kétséget kizáróan telitalálat.

a tészta egyelőre a szokásos alma-banán lap, "zserbósabb" változat később

a krém (egy 4 felé vágott lap megtöltéséhez):
nagy marék áztatott dió
5-6 szem aszalt sárgabarack beáztatva, levével együtt*
esetleg kevés víz

a máz:
kókuszvaj
méz
kakaópor

a diót és a beáztatott sárgabarackot összeturmixoltam, megtöltöttem vele a lapokat. a kókuszvajat megolvasztottam: meleg vizet engedtem a mosogatóba, ebbe állítottam a keverőtálat. hozzákevertem nagyjából ugyanannyi mézet (nem lesz homogén de nem árt minél jobban összekutyulni) ebbe kevertem annyi kakaóport hogy jól kenhető krém legyen a végeredmény. a legjobb végig meleg vizes fürdőben kavarászni akkor szép sima lesz és könnyebb vele dolgozni.
egy éjszakát hagytam pihenni hogy a lapok megpuhuljanak azután szeleteltem.

* aszalt sárgabarackból érdemes biot venni, teljesen más az íze (én a hagyományos narancssárgát nem is szeretem)


1 megjegyzés:

  1. Ez csudajó!
    Nekem már így ránézésre is jobban ízlik, mint az igazi zserbó!

    VálaszTörlés