2010. október 23., szombat

sületlenségek


 
hogy nem blogolok az utóbbi időben, nem jelenti azt, hogy tétlen vagyok a konyhában.
norkával és pannival úgy döntöttünk, a konyháinkban készülő finomságokat másokkal is szeretnénk megosztani, és belefogtunk egy kis vállalkozásba. elindítottunk egy blogot is, ami még alakulóban van, de folyamatosan tesszük fel rá az infókat, és igyekszünk majd a termékeinken kívül mindenféle hasznos dolgot is összegyűjteni itt.
egyelőre eltarthatóbb desszerteket, édességeket készítünk, amiket bioboltokban és kávézókban, teázókban tervezünk forgalmazni. rendelésre friss tortákat és más nyers ételeket is készítünk, karácsonyra pedig szanolcukorral és fára is akasztható ünnepi sületlenségekkel készülünk majd. sós krékerek is jönnek, de rá kellett jönnünk, a sok sok ötlettől a megvalósításig (a kipróbált, sokszor végigkóstolt és tökéletesített finomságokig) hosszú út vezet.


egyelőre kétféle (nyers) linzert készítettem, az egyik mogyorós-kakaós a másik szilvalekváros. a felső képen pedig a már többször kipróbált mogyorós trüffel, ez is bekerült a repertoárba.

lehetőleg hazai alapanyagokkal dolgozunk, és igyekszünk helyi termelőktől vásárolni, vegyszermentes, bio terményeket használni. elkészítés közben pedig nemcsak a hőkezelésre (max 41º) és a jó minőségre figyelünk oda, hanem arra is, hogy szeretettel, jó energiákkal töltődjön, amit csinálunk, ne váljon "ipari" termékké.

2 megjegyzés:

 1. Éljen!!!! Végre már mozdul valami bolti szinten is! Épp tegnap beszélgettem a férjemmel, hogy külföldön vannak ilyen termékek és nekem igenis problémát jelent, hogy mindent nekem kell megcsinálnom, ha nem akarok olyat enni végszükségben, amit nem akarnék...Tiétek a hazai piac, hajrá!

  Nemez-szöszös üdvözlettel
  Corinna

  VálaszTörlés
 2. köszönöm :D nagyon jól esik a bíztatás!

  karácsonyra midnenféle szépséges-egészséges ünnepi finomsággal is készülünk, és igyekszünk, hogy mihamarabb a boltokba is kikerüljön.
  lesznek formás-díszes mézesek, szaloncukor, bejgli.. juj, én is nagyon izgatott vagyok :)

  VálaszTörlés