2010. szeptember 8., szerda
szedres kosárka no2
hétvégén edináéknál jártam balatonon. egy maroknyi kedves ember, zöldebbnél zöldebb levek, rengeteg friss, helyi gyümölcs, zöldségek a kertből, jó beszélgetések, és persze az elmaradhatatlan: nyers édességek. málnás kosárkák is készültek, az eredeti tervtől persze megint eltérve, de ezt senki sem bánta. gondoltam, elkészítem újból a fotózás kedvéért, de a végeredmény megint más lett..
a málnás krémen könnyíteni szerettem volna egy kicsit, így a kesu-málna-kakaóvaj helyett először egy gyümölcsréteget csináltam, erre jött a szerdes kesukrém. a körtés gyömbéres kosárkák készítésekor megmaradt pár alapom, ezt használtam fel most.
összességében talán kicsit dominált a savanyú íz, ezért a bogyós desszertekhez inkább datolyás alapot fogok használni, a határozottabb mazsolás-kakaósat meghagyom a simább, lágyabb krémekhez.
alsó réteg:
az átpasszírozott szedret utifű maghéjjal kevertem el - 4 kosárkához kb 1-1.5 dl szederpép, 3 tk utifű maggal. (igen, ez nem egy hatalmas adag, de nem kell belőle sokat enni, másrészt az ilyesmi nem szeret sokáig a hűtőben állni, 1-2 nap után elszíneződik, bőrösödik a krém, frissen jó igazán. 4 kis kosárka pedig pontosan 4 főre elég, tehát nem is olyan kevés!)
felső réteg:
egy kis marék kesut néhány tk szederpéppel és egy tk kókuszvajjal kevertem sűrű krémmé, ezt simítottam a 4 kosárka tetejére. pici mézet is tettem hozzá, de ha elég édes a szeder, erre nincs szükség.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Na ez most már hallatlan:))
VálaszTörlésMost aszalódnal a szederpalacsintáim. (kókusszal, útifűvel)
Már napok óta valami nyers csokis desszertre vágyom, de semmi időm nem volt eddig. Ma délután betöltöm őket valami finomsággal.
Lehet, hogy apokrif receptjeink lesznek? :)
Ez fantasztikus! Nagyon gusztusos, ki fogom próbálni mindenképp!
VálaszTörléshűűűűűűűűűűűű! fantasztikus!!
VálaszTörlésEz nagyon ott volt, most a szezonban ez könnyen elkészíthető.Ajánlom minden "édesszájúnak"!!!
VálaszTörlésÜgyi vagy!
köszönöm mindenkinek :)
VálaszTörléssajnos már lecsengőben a bogyósok szezonja, nade valami mindig van..