2010. július 11., vasárnap

saláta, édeskömény és banán
















most, hogy egyre több a hazai gyümölcs, nem nagyon eszem már banánt, tulajdonképpen csak ha fagyit csinálok. de most ahogy álltam az édeskömény felett, milyen gyümölcsöt is tennék hozzá szívesen.. ez akadt a kezembe, és nem volt rossz választás.

egy kisebb édesköményhez hozzátépkedtem pár levél salátát, rászórtam a kömény zöldjét (jó sok volt) és csepegtettem rá egy kevés citromot. rákarikáztam 2 banánt - ennyihez mehetett volna nyugodtan több édeskömény és saláta is, de kevésbé zöldpártiaknak pont jó arány.

közben eszembe jutott, hogy keleti tanok szerint egy étkezés alatt minden alap íznek (édes, savanyú, sós, keserű) szerepelnie kell. véletlen egybeesés lenne, hogy ha az ember gyümölcsöt salátával eszik, ez is megvalósul (gyümölcsök: édes-savanyú, levelek: sós*-keserű)?

* a leveleket, zöldségeket egy idő után az ember önmagában sósnak érzi - a sóval is az ásványi agyagokat próbáljuk pótolni, ami a zöldfélékben tökéletes összetételben adott.

2 megjegyzés:

  1. Én zöld turmixba mángold mellé adtam édeskömény zöldet és görögdinnyét. Szuper volt együtt, kis citromlével.

    VálaszTörlés
  2. :D az első ötlet a dinnye-édeskömény kombó volt, de aztán mégis ez lett belőle (főleg, mert vacsira már beígértem magamnak a dinnye+salit) de azt hiszem, sorra fog kerülni az is.. így meg aztán pláne!
    ja, aztán nem bírtam magammal, elkezdtem csinálni egy mooniet.. hogy eljut-e a csokimázig, háááát.

    VálaszTörlés