2012. május 16., szerda

zöldkonyha workshop






















együtt zöldülünk a konyhában május 26-27-én!


megszületett az igény, és egyszerre megérett bennem egy kis csomag, amit szeretnék tovább adni. mindezt eddig a csillagok is bőszen támogatják, például Judit megjelenésével, aki natúr test- és lakásápolással egészíti ki az én kis konyhai batyumat. lássuk, mi lesz belőle :) 
szeretettel várunk mindenkit! 


workshop két felvonásban. testi, szellemi és környezeti tudatossággal a háztartásban:
1. táplálékunkról az anyaföldtől az asztalig
2. testápolásról, lakásápolásról.


· · · · május 27. szombat 10-17 óra · · · ·

- 10-12, biopiac-körút és bevásárlás:
friss, szezonális alapanyagok beszerzése nyers, vegán estebédünkhöz (és külön külön kinek mire van igénye). közben tapasztalatcsere: mit, hol, mennyiért, kitől? mi micsoda, hol juthatunk hozá? mitől bio, biztos bio?

a kedves, mosolygós termelőkkel való kapcsolat, beszélgetés, ráérős piacolás számomra mindig feltöltődés, kapcsolat a földdel, a körforgással :)

- kb 12-13/14, pár szó esik majd:
táplálékunk ökológiai, élettani, spirituális hatásairól, a hazai, szezonális, bio termények előnyeiről. különböző irányzatokról a táplálkozásban és követhető irányelvekről a káoszban.
a háláról és szeretetről, amivel elfogadjuk, elkészítjük és megosztjuk egymással az ételeinket, ami nélkül a legtisztább bio szuperkaja sem táplál.

- kb 14-16, ételkészítés élőben:
avagy élő (nyers, vegán) ételek elkészítése, bemutató. közben mindenki számára használható és beépíthető információk, konyhatechnikai tapasztalatok kerülnek majd megosztásra.

- majd 17 óráig vagy akár tovább elfogyasztjuk a készített ételeket és beszélgetünk.


a nap költsége a frissen vásárolt, bio alapanyagokból készített élő, vegán estebéddel, desszerttel együtt 7000 ft.

a napot vezeti: adorján éva


· · · · május 28. vasárnap 10-15 óra · · · ·

09:00 - 09:30 Beindulunk a zöld kertben - testátmozgatás jógával és jókedvvel a friss levegőn!

09:45 -12:00 Kötetlen eszmecsere az alábbi témákban:
-Miért érdemes házira cserélni a boltit, mik ennek az anyagi, egészségi és etikai előnyei
-Milyen szereket tud egy átlag háziasszony (egyetemista) könnyen elkészíteni (pl. mosogatószer, vízkőoldó, duguláselhárító, stb)
-A házi kozmetikumok és tisztítószerek alapanyagai, tulajdonságai ( és összeférhetőségeik, beszerzési helyek, árak, minőség, stb.)
-Növényi olajak és a főbb illóolajak bőrápoló és egészségre gyakorolt hatásai
-Hogyan készítünk háziszappant: mik az alapanyagok, zsírok, olajak, színezők, illatosítók, speciális adalékok és textúrázó praktikák

12:00 -12:20 Összekészülődünk a kencekeveréshez, és szappankészítéshez. Az otthonról hozott elemózsia és helyben várakozó almák elfogyasztása

12:20 - 13:45 Szappankészítő bemutató. A kész szappanból mindenki kap egy kb. 100g-os darabot, amit a műhelyt követő naptól tudunk átadni a gazdájának

14:00 - 14:45 Illatos, méregmentes krémdezodort készítünk, mindenki saját magának, a saját maga által választott illóolajjal dolgozhat


A nap költsége 5000 ft, amiben benne foglaltatnak a közösen készített kozmetikumok. Jegyzetfüzetet hozni ajánlott! :)

foglalkozásvezető: Kálmán Judit


a workshopokon külön-külön is részt vehettek.
amennyiben eltökélt szándékod meg van, de az anyagi helyzeted akadályokat próbál gördíteni elé, keress meg minket és kisütünk valami megoldást.


szeretettel várunk:
éva (házigazda): aevaaa kukac gmail.com
judit: juditakalman kukac gmail.com